Παραλία Γλυκά Νερά, Κρήτη

Παραλία Γλυκά Νερά, Κρήτη – η παραλία όπου το δροσερό νερό της πηγής συναντά τη θάλασσα.

 

Η παραλία Γλυκά Νερά της Κρήτης είναι ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά της Νότιας Κρήτης. Η απόστασή της από την πόλη των Χανίων είναι περίπου 75 χιλιόμετρα και βρίσκεται στην περιοχή των Σφακίων, ανάμεσα στα χωριά Χώρα Σφακίων και Λουτρό.

Η παραλία Γλυκά Νερά είναι μια μεγάλη παραλία με βότσαλα, η οποία πήρε το όνομά της από τις πολλές πηγές στην περιοχή που αναβλύζουν δροσερό νερό που προέρχεται από τα Λευκά Όρη της Κρήτης.

Μπορείτε να φτάσετε στην παραλία Γλυκά Νερά με καραβάκι, ξεκινώντας είτε από τη Χώρα Σφακίων είτε από το Λουτρό. Τα καραβάκια προς την παραλία από τα δύο χωριά φεύγουν το πρωί και επιστρέφουν νωρίς το απόγευμα.

Μπορείτε επίσης να φτάσετε στην παραλία Γλυκά Νερά με τα πόδια και από τα δύο χωριά. Είναι προτιμότερο όμως να ξεκινήσετε την πεζοπορία από τη Χώρα Σφακίων, καθώς η διαδρομή προς την παραλία είναι ευκολότερη και χρειάζεστε περίπου 30 λεπτά για να φτάσετε εκεί, σε σχέση με τα 60 λεπτά που χρειάζεστε για να φτάσετε στην παραλία με τα πόδια από το Λουτρό.


Παραλία Γλυκά Νερά, Κρήτη – μια μοναδική παραλία στη Νότια Κρήτη

Το φυσικό περιβάλλον της παραλίας Γλυκά Νερά είναι φανταστικό. Η θέση της παραλίας, ακριβώς μπροστά από ψηλούς, απότομους βράχους, εντυπωσιάζει όσους την επισκέπτονται για πρώτη φορά. Στην παραλία βρίσκεται επίσης μια μικρή σπηλιά με ένα μικρό ναό.

Δεν υπάρχουν δέντρα στην παραλία Γλυκά Νερά, οπότε σας συμβουλεύουμε να  έχετε επαρκή προστασία από τον ήλιο. Είναι επίσης καλή ιδέα να φέρετε νερό μαζί σας.

Κάτι πολύ πρωτότυπο στην παραλία Γλυκά Νερά είναι οι πηγές που την περιβάλλουν. Καθώς η παραλία βρίσκεται στη νότια πλευρά των ψηλών Λευκών Ορέων της Κρήτης, υπάρχουν πηγές με δροσερό νερό σε όλη τη γύρω περιοχή. Στην πραγματικότητα, αν σκάψετε μέσα στα βότσαλα της παραλίας, θα βρείτε νερό πηγής να αναβλύζει δίπλα στη θάλασσα! Αυτός είναι και ο λόγος που τα νερά της παραλίας Γλυκά Νερά είναι γενικά κρύα: οι μεγάλες ποσότητες δροσερού νερού πηγής που αναμιγνύονται με τα ζεστά νερά της θάλασσας.


Παραλία Γλυκά Νερά, Κρήτη – ανέσεις, ελεύθερο κάμπινγκ και γυμνισμός

Καθώς είναι μια απομονωμένη παραλία χωρίς ασφαλτοστρωμένο δρόμο να οδηγεί εκεί, δεν πρέπει να περιμένετε να βρείτε πολλές ανέσεις στην παραλία Γλυκά Νερά. Υπάρχει μια μικρή ταβέρνα στη δυτική άκρη της παραλίας, πίσω από το σημείο όπου δένουν τα καραβάκια.

Παρόλο που το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται στην Κρήτη και στην Ελλάδα γενικότερα, η παραλία Γλυκά Νερά είναι ένα από τα μέρη όπου υπάρχει μεγάλη ανοχή προς τους ελεύθερους κατασκηνωτές, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα αν θελήσετε να μείνετε εκεί για μία εβδομάδα ή και περισσότερο, όπως πολλοί επισκέπτες κάνουν. Αν μη τι άλλο, η παραλία Γλυκά Νερά είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να ξεφύγετε από τα πάντα.

Υπάρχει επίσης μεγάλη ανοχή και όσον αφορά τους γυμνιστές στην παραλία. Γενικά, οι γυμνιστές συνήθως συγκεντρώνονται στην ανατολική άκρη της παραλίας, στην αντίθετη πλευρά από την ταβέρνα.

Η παραλία Γλυκά Νερά είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες στην Ελλάδα, που ασκεί μια ακαταμάχητη γοητεία προς τον επισκέπτη. Αν βρεθείτε στην περιοχή των Σφακίων καθώς εξερευνείτε την Κρήτη, είναι πολύ καλή ιδέα το να επισκεφτείτε την παραλία Γλυκά Νερά και να απολαύσετε οι ίδιοι μια από τις πιο εκλεκτές παραλίες της Κρήτης.

 

Βρείτε ξενοδοχεία στα Χανιά >>