Ταξιδεύοντας στα Χανιά

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα Χανιά, ένα μοναδικό προορισμό που είναι εξίσου συναρπαστικός το καλοκαίρι και τον χειμώνα.

Δουλιανά Κρήτης

Δουλιανά Κρήτης

Τα Δουλιανά Κρήτης είναι ένα μικρό, όμορφο χωριό στον Αποκόρωνα Χανίων, που για πολλούς επισκέπτες αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση έρωτα με την πρώτη ματιά!

Καλύβες Κρήτης

Καλύβες Κρήτης

Οι Καλύβες Κρήτης είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό, περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης των Χανίων. Για να φτάσετε εκεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λεωφορείο.

Αλμυρίδα Κρήτης

Αλμυρίδα Κρήτης

Η Αλμυρίδα Κρήτης είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Αποκόρωνα. Βρίσκεται 22 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης των Χανίων.

Πλάκα Κρήτης

Πλάκα Κρήτης

Η Πλάκα Κρήτης είναι ένα γραφικό χωριό στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Αποκόρωνα, πολύ κοντά στην παραλία. Βρίσκεται 25 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά την πόλης των Χανίων,

Βρύσες Κρήτης

Βρύσες Κρήτης

Οι Βρύσες Κρήτης είναι ένα παραδοσιακό αγροτικό χωριό στο νότιο τμήμα της χερσονήσου του Αποκόρωνα Χανίων, στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, με υπέροχο δροσερό κλίμα.

Γαβαλοχώρι Κρήτης

Γαβαλοχώρι Κρήτης

Το Γαβαλοχώρι Κρήτης είναι ένα γραφικό χωριό στη χερσόνησο του Αποκόρωνα, κοντά στα χωριά Βάμος και Δουλιανά. Βρίσκεται 25 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης των Χανίων.

Βάμος Κρήτης

Βάμος Κρήτης

Ο Βάμος Κρήτης είναι ένα όμορφο χωριό, στο οποίο η παραδοσιακή Κρήτη είναι ακόμα ζωντανή. Βρίσκεται 25 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της πόλης των Χανίων, στον Αποκόρωνα.

Γεωργιούπολη Κρήτης

Γεωργιούπολη Κρήτης

Η Γεωργιούπολη της Κρήτης αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Βρίσκεται 35 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης των Χανίων, δίπλα στον κεντρικό δρόμο Χανίων – Ρεθύμνου.

Γαύδος Κρήτης

Γαύδος Κρήτης

Η Γαύδος Κρήτης αποτελεί το νοτιότερο σημείο της Ελλάδας. Βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα νότια της Χώρας Σφακίων Χανίων και μπορείτε να πάτε εκεί μόνο παίρνοντας το καραβάκι.

Χώρα Σφακίων Κρήτης

Χώρα Σφακίων Κρήτης

Η Χώρα Σφακίων Κρήτης είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό, πρωτεύουσα της γραφικής περιοχής των Σφακίων Χανίων. Ο δρόμος που οδηγεί εκεί είναι καλός.

Λουτρό Κρήτης

Λουτρό Κρήτης

Το Λουτρό Κρήτης είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό μοναδικής ομορφιάς και γοητείας στο νομό Χανίων. Το Λουτρό είναι ένα από τα πιο γραφικά παραθαλάσσια χωριά.

Αγία Ρουμέλη Κρήτης

Αγία Ρουμέλη Κρήτης

Η Αγία Ρουμέλη Κρήτης είναι ένα μικρό χωριό στα νότια του νομού Χανίων σε μια πραγματικά υπέροχη τοποθεσία: ακριβώς στη νοτιότερη έξοδο του διάσημου Φαραγγιού της Σαμαριάς.

Ασκύφου Κρήτης

Ασκύφου Κρήτης

Το Ασκύφου Κρήτης δεν είναι ένα χωριό, αλλά μια κοινότητα που αποτελείται από τέσσερα μικρά χωριά νότια της πόλης των Χανίων: το Αμμουδάρι, τις Καρές, το Γωνί και τις Πετρές.

Ομαλός Κρήτης

Ομαλός Κρήτης

Ο Ομαλός Κρήτης είναι ένα πολύ μικρό χωριό μέσα στο ομώνυμο οροπέδιο, Βρίσκεται 40 χιλιόμετρα νότια της πόλης των Χανίων, και είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη της Κρήτης.

Σούγια Κρήτης

Σούγια Κρήτης

Η Σούγια Κρήτης είναι το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσει κανείς. Βρίσκεται γύρω στα 70 χιλιόμετρα νότια της πόλης των Χανίων, και διαθέτει μια υπέροχη φυσική, μεγάλη παραλία.

Παλαιόχωρα Κρήτης

Παλαιόχωρα Κρήτης

Η Παλαιόχωρα Κρήτης είναι το μεγαλύτερο χωριό στα νότια του νομού Χανίων. Είναι ένας πολύ γνωστός προορισμός σε όλη την Ευρώπη, με πολύ καλή πρόσβαση.

Κίσσαμος Κρήτης

Κίσσαμος Κρήτης

Ο Κίσσαμος Κρήτης είναι ένα όμορφο, παραδοσιακό χωριό, περίπου 40 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης των Χανίων. Το όνομα του χωριού προέρχεται από την αρχαία πόλη του Κισσάμου.

Κολυμπάρι Κρήτης

Κολυμπάρι Κρήτης

Το Κολυμπάρι Κρήτης είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό στη βάση της χερσονήσου του Ροδοπού στα δυτικά Χανιά. Το Κολυμπάρι είναι ιδανικό για όποιον αναζητεί ηρεμία.

Μάλεμε Κρήτης

Μάλεμε Κρήτης

Το Μάλεμε Κρήτης είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται γύρω στα 15 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης των Χανίων. Το χωριό έχει έναν πιο ήρεμο, απόμακρο χαρακτήρα.

Γεράνι Κρήτης

Γεράνι Κρήτης

Το Γεράνι Κρήτης είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό δυτικά της πόλης των Χανίων, ανάμεσα στον Πλατανιά και το Μάλεμε. Στην πραγματικότητα αποτελείται από δύο οικισμούς.

Πλατανιάς Κρήτης

Πλατανιάς Κρήτης

Ο Πλατανιάς Κρήτης είναι ένα μεγάλο χωριό που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης των Χανίων. Το όνομα “Πλατανιάς” προέρχεται από τα πολυάριθμα πλατάνια της περιοχής.

Αγία Μαρίνα Κρήτης

Αγία Μαρίνα Κρήτης

Η Αγία Μαρίνα Κρήτης είναι ένα μεγάλο παραλιακό χωριό που βρίσκεται 8 χιλιόμετρα δυτικά από την πόλη των Χανίων και 2 χιλιόμετρα ανατολικά από το θέρετρο του Πλατανιά.

Άγιοι Απόστολοι Κρήτης

Άγιοι Απόστολοι Κρήτης

Το μικρό χωριό των Αγίων Αποστόλων της Κρήτης βρίσκεται μόλις 4 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης των Χανίων. Είναι ένα γραφικό χωριό σε μια υπέροχη θέση δίπλα στη θάλασσα.

Σταλός Κρήτης

Σταλός Κρήτης

Ο Σταλός της Κρήτης είναι ένα μικρό χωριό που βρίσκεται 7 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης των Χανίων. Το χωριό στην πραγματικότητα χωρίζεται σε Άνω Σταλό και Κάτω Σταλό.

Θέρισο Κρήτης

Θέρισο Κρήτης

Το Θέρισο Κρήτης είναι ένα μικρό χωριό νότια της πόλης των Χανίων, το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων της Κρήτης. Ο πληθυσμός του είναι συγκριτικά μικρός.

Πόλη των Χανίων Κρήτης

Πόλη των Χανίων Κρήτης

Σύμφωνα με τους περισσότερους Έλληνες, η πόλη των Χανίων είναι η ομορφότερη πόλη όχι μόνο της Κρήτης, αλλά όλης της Ελλάδας, συνδυάζοντας τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Ίλιγγας Χανίων

Ίλιγγας Χανίων

O Ίλιγγας Χανίων είναι μία όμορφη απόμερη παραλία στη Νότια Κρήτη. Παρόλο που δεν αναφέρεται συχνά στους τουριστικούς οδηγούς, είναι μια από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας

Ελαφονήσι Κρήτης

Ελαφονήσι Κρήτης

Το Ελαφονήσι Κρήτης είναι ένας σπάνιος τόπος στην περιοχή των Χανίων, που μοιάζει να βρίσκεται σε τροπικό νησί και όχι στη Μεσόγειο, και διαθέτει μια μοναδική παραλία.

Φαλάσαρνα Χανίων

Φαλάσαρνα Χανίων

Στα Φαλάσαρνα Χανίων θα βρείτε μια από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα. Τα Φαλάσαρνα έχουν όμορφη θέα και βρίσκονται στη δυτική ακτή της Κρήτης, στο βορειότερο σημείο της.

Μπάλος Χανίων Κρήτης

Μπάλος Χανίων Κρήτης

Ο Μπάλος Χανίων είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες της Κρήτης και ολόκληρης της Μεσογείου. Στην πραγματικότητα, η παραλία του Μπάλου είναι μια τροπική λιμνοθάλασσα!

Άπτερα Κρήτης

Άπτερα Κρήτης

Τα Άπτερα Χανίων υπήρξαν μία από τις πιο σημαντικές πόλεις στην αρχαία Μινωική Κρήτη. Τα απομεινάρια αυτής της ένδοξης πόλης του παρελθόντος βρίσκονται ακόμη στην περιοχή.

Λίμνη Κουρνά, Κρήτη

Λίμνη Κουρνά, Κρήτη

Η Λίμνη Κουρνά είναι η μοναδική λίμνη στην Κρήτη. Βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα ανατολικά των Χανίων, και απέχει περίπου 4 χιλιόμετρα από το θέρετρο της Γεωργιούπολης.

Αποκόρωνας Χανίων

Αποκόρωνας Χανίων

Ο Αποκόρωνας Χανίων είναι μια από τις επαρχίες της Κρήτης. Η πρωτεύουσά του, το χωριό Βάμος, είναι ένα παραδοσιακό Κρητικό ορεινό χωριό με όμορφα παλιά σπίτια μέσα στη φύση.

Φραγκοκάστελλο Κρήτης

Φραγκοκάστελλο Κρήτης

Το Φραγκοκάστελλο Κρήτης είναι ένα μικρό χωριό στα νότια του νομού Χανίων, στην επαρχία Σφακίων. Το πιο γνωστό του αξιοθέατο είναι το μεγάλο Ενετικό του κάστρο.

Φαράγγι του Ίμπρου, Χανιά

Φαράγγι του Ίμπρου, Χανιά

Το Φαράγγι του Ίμπρου είναι το δεύτερο πιο γνωστό φαράγγι στα Χανιά και την Κρήτη, μετά το Φαράγγι της Σαμαριάς. Το συνολικό μήκος του είναι περίπου 11 χιλιόμετρα.

Φαράγγι της Σαμαριάς, Χανιά

Φαράγγι της Σαμαριάς, Χανιά

Το Φαράγγι της Σαμαριάς είναι ο πιο γνωστός φυσικός σχηματισμός στο νομό Χανίων και την Κρήτη. Το φαράγγι βρίσκεται στα νότια του νομού, στην επαρχία Σφακίων,

Λευκά Όρη Χανίων

Λευκά Όρη Χανίων

Στην Δυτική Κρήτη, τα Λευκά Όρη Χανίων κυριαρχούν στον ορίζοντα. Εκτείνονται σε μια μεγάλη περιοχή, καθώς έχουν μήκος περίπου 50 χιλιόμετρα και πλάτος 25 χιλιόμετρα.

Σφακιά Κρήτης

Σφακιά Κρήτης

Τα Σφακιά Κρήτης στα νότια των Χανίων, είναι ένα μέρος μοναδικό σε ολόκληρη την Ελλάδα. Συνδυάζει ψηλά βουνά και πανέμορφες παραλίες με μια σχετική απομόνωση.

Αρχαία Έλυρος Χανίων

Αρχαία Έλυρος Χανίων

H Έλυρος είναι μια μεγάλη αρχαία πόλη που βρίσκεται στα νότια του νομού Χανίων. Από πολλούς ιστορικούς θεωρείται η πιο σημαντική αρχαία πόλη της Νοτιοδυτικής Κρήτης.

Αρχαία Λισσός Χανίων

Αρχαία Λισσός Χανίων

Η Λισσός είναι μια αρχαία πόλη που βρίσκεται στα Νότια του νομού Χανίων, δυτικά της Σούγιας και σε αρκετά κοντινή απόσταση από αυτή. Yπήρξε σημαντικό λιμάνι της αρχαιότητας.

Μονή Χρυσοσκαλίτισσας

Μονή Χρυσοσκαλίτισσας

Η μονή Χρυσοσκαλίτισσας είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα στο νομό Χανίων. Βρίσκεται στη Νοτιοδυτική Κρήτη, λίγα χιλιόμετρα βόρειότερα από τη διάσημη παραλία Ελαφονήσι.

Αρχαία Πολυρρήνια, Χανιά

Αρχαία Πολυρρήνια, Χανιά

Η Πολυρρήνια υπήρξε μια αρχαία πόλη-κράτος στα σημερινά Χανιά, γνωστή σε ολόκληρη την Κρήτη στην εποχή της, που κυριαρχούσε για αιώνες στη δυτική ακτή της Κρήτης.

Γραμβούσα, Χανιά

Γραμβούσα, Χανιά

Η Γραμβούσα είναι η μεγάλη χερσόνησος στη βορειοδυτική άκρη της Κρήτης. Γραμβούσα, επίσης, ονομάζεται και το μικρό νησί δίπλα στη χερσόνησο. Και τα δύο είναι απομονωμένα μέρη.

Ροδωπού, Χανιά

Ροδωπού, Χανιά

Η χερσόνησος Ροδωπού είναι αυτή που χωρίζει τον κόλπο των Χανίων από τον κόλπο του Κισσάμου. Είναι μια απομακρυσμένη χερσόνησος με μήκος 18 χιλιόμετρα και πλάτος 5 χιλιόμετρα.

Χαλέπα Χανίων

Χαλέπα Χανίων

Η Χαλέπα είναι μια εκλεκτή συνοικία των Χανίων. Με τις πολλές παλιές επαύλεις, πολλές από τις οποίες είναι νεοκλασσικού ρυθμού, θεωρείται η πιο ‘‘αριστοκρατική’’ συνοικία των Χανίων.

Κουμ Καπί, Χανιά

Κουμ Καπί, Χανιά

Το Κουμ Καπί είναι μια από τις περιοχές των Χανίων με την πλουσιότερη ιστορία. Είναι επίσης ένα από τα πιο γραφικά σημεία της πόλης, καθώς βρίσκεται δίπλα στην Παλιά Πόλη.

Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό μνημείο της πόλης των Χανίων. Κατασκευασμένο τον 14ο αιώνα, δημιουργήθηκε για εμπορικούς σκοπούς και για ναυτική προστασία.

Παλιά Πόλη Χανίων

Παλιά Πόλη Χανίων

Με τα στενά δρομάκια και τους διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς, τον Ενετικό, τον Οθωμανικό και τον Εβραϊκό, η Παλιά Πόλη των Χανίων είναι ένας τόπος αντιθέσεων.

Ακρωτήρι Κρήτης

Ακρωτήρι Κρήτης

Το Ακρωτήρι Κρήτης είναι μια χερσόνησος κοντά στην πόλη των Χανίων, Εκτός από την κοντινή του απόσταση στην πόλη των Χανίων, είναι και το μέρος όπου βρίσκεται το Διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων.

Κόλπος της Σούδας, Κρήτη

Κόλπος της Σούδας, Κρήτη

Ο κόλπος της Σούδας βρίσκεται ανάμεσα στη χερσόνησο του Aκρωτηρίου και τον κύριο όγκο της Βόρειας Κρήτης. Εκτείνεται νότια μέχρι το ακρωτήριο Δράπανο στον Αποκόρωνα.

Νομός Χανίων

Νομός Χανίων

Ο νομός Χανίων αποτελείται από 5 επαρχίες και 25 δήμους. Οι 5 επαρχίες είναι η Κυδωνία, ο Κίσσαμος και ο Αποκόρωνας στο Βορρά και το Σέλινο και τα Σφακιά στο Νότο.

Το λιμάνι της Σούδας

Το λιμάνι της Σούδας

Το λιμάνι της Σούδας βρίσκεται σε απόσταση περίπου 7 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης των Χανίων. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο.

Πτήσεις προς Χανιά

Πτήσεις προς Χανιά

Υπάρχουν πολλές αερογραμμές που παρέχουν πτήσεις προς τα Χανιά από ολόκληρη την Ευρώπη. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα της Ελλάδας.

Διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων

Διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων (κωδικός IATA: CHQ) είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Κρήτη και το μεγαλύτερο στη Δυτική Κρήτη. Ονομάζεται “Ιωάννης Δασκαλογιάννης”.

Αεροδρόμια στην Κρήτη

Αεροδρόμια στην Κρήτη

Τα αεροδρόμια στην Κρήτη αποτελούν το σημείο εισόδου για τη μεγάλη πλειοψηφία των επισκεπτών. Είναι σύγχρονα και καλά εξοπλισμένα, ώστε να εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Εκδρομή στα Χανιά

Εκδρομή στα Χανιά

Όταν βρίσκεστε στη Δυτική Κρήτη, δοκιμάστε να κάνετε μια εκδρομή στα Χανιά. Η περιοχή των Χανίων, με τις θαυμάσιες παραλίες της και την πλούσια ιστορία της, θα σας μαγέψει.

Ειδικές εκδρομές στην Κρήτη

Ειδικές εκδρομές στην Κρήτη

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από ειδικές εκδρομές στην Κρήτη, καθώς το νησί αποτελεί πόλο έλξης για κάθε λογής ανθρώπους, με διαφορετικές αγαπημένες δραστηριότητες.

Ιστιοπλοΐα στην Κρήτη

Ιστιοπλοΐα στην Κρήτη

Η ιστιοπλοΐα στην Κρήτη, λόγω της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού και του μεγάλου αριθμού των ταξιδιωτικών γραφείων που προσφέρουν ιστιοπλοϊκές εκδρομές, είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα για εσάς.

Πεζοπορία στην Κρήτη

Πεζοπορία στην Κρήτη

Υπάρχουν τρεις μεγάλες οροσειρές, ιδανικές για πεζοπορία στην Κρήτη. Στα δυτικά, βρίσκονται τα Λευκά Όρη, στο κέντρο του νησιού, βρίσκεται το Όρος Ίδη ή Ψηλορείτης, και στα ανατολικά το Όρος Δίκτη.

Αναρρίχηση στην Κρήτη

Αναρρίχηση στην Κρήτη

Όταν κάνετε αναρρίχηση στην Κρήτη, βιώνετε από πρώτο χέρι τη συνεχή αλλαγή του εδάφους: από τα ψηλά βουνά στο κεντρικό τμήμα της Κρήτης, στους βραχώδεις λόφους και τα φαράγγια του νησιού.

Καταδύσεις στην Κρήτη

Καταδύσεις στην Κρήτη

Οι καταδύσεις στην Κρήτη είναι μια δραστηριότητα που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής χρόνο με το χρόνο. Σε ολόκληρο το νησί υπάρχουν πολλά καταδυτικά κέντρα που προσφέρουν εκπαίδευση PADI.

Παραλία Γλυκά Νερά, Κρήτη

Παραλία Γλυκά Νερά, Κρήτη

Η παραλία Γλυκά Νερά της Κρήτης είναι ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά της Νότιας Κρήτης. Η απόστασή της από την πόλη των Χανίων είναι περίπου 75 χιλιόμετρα και βρίσκεται στην περιοχή των Σφακίων.

Παραλία Σαρακήνικο, Κρήτη

Παραλία Σαρακήνικο, Κρήτη

Η παραλία Σαρακήνικο στην Κρήτη είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες στο νησί της Γαύδου, που αποτελεί το νοτιότερο σημείο της Ελλάδας. Οι παραλίες αυτού του μικρού νησιού γοητεύουν διαρκώς τον επισκέπτη.

Η καλύτερη παραλία στην Κρήτη

Η καλύτερη παραλία στην Κρήτη

Είναι πολύ δύσκολο να διαλέξουμε την καλύτερη παραλία στην Κρήτη, καθώς το νησί είναι γεμάτο από θαυμάσιες παραλίες, οι οποίες ταιριάζουν σε διαφορετικούς γούστα για τους λάτρεις των όμορφων παραλιών.

Παραλίες στα Χανιά

Παραλίες στα Χανιά

Οι παραλίες στα Χανιά πιθανόν να αποτελούν την πιο ποικίλη συλλογή από παραλίες στη Μεσόγειο Θάλασσα! Παντού στο νομό Χανίων, στα βόρεια, στα νότια, και στα δυτικά, βρίσκονται δεκάδες εξαιρετικές παραλίες.

Παραλίες στην Κρήτη

Παραλίες στην Κρήτη

Οι παραλίες στην Κρήτη είναι από τις καλύτερες παραλίες όχι μόνο στη Μεσόγειο Θάλασσα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Βρίσκονται σε μια μεγάλη ποικιλία, από μικρές και απομονωμένες, μέχρι μεγάλες παραλίες